Accessibility Tools

Υπηρεσίες Καταπολέμησης Παρασίτων σε όλη την Ελλάδα

Gtranslate

  • +30 2310 326 006
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοριοί

καταπολέμηση κοριών

Κοριοί

Οι κοριοί είναι νυκτόβια έντομα που κινούνται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και τρέφονται με αίμα κατά διάρκεια της νύχτας από ανθρώπους ή ζώα που βρίσκονται σε κατάσταση ύπνου.

Οι ενήλικες κοριοί έχουν χρώμα καφέ ή καφεκόκκινο, είναι ωοειδείς με μήκος 4,6-5,1 χιλ. Μετά το γεύμα αποκτούν ένα βαθυκόκκινο χρώμα ενώ οι νύμφες στην αρχή είναι άχρωμες και στη συνέχεια αποκτούν καφέ χρώμα. Έχουν μικρά και κοντά φτερά που δεν τους επιτρέπουν να πετάξουν. Διαθέτουν στόμα με το οποίο τσιμπούν και στη συνέχεια ρουφούν το αίμα. Οι ενήλικοι κοριοί ρουφούν αίμα 10-15 λεπτά ενώ οι νύμφες περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια κρύβονται σε απομονωμένα μέρη κατά προτίμηση σε επιφάνειες με ύφασμα, ξύλο (κουφώματα, έπιπλα, δάπεδα) και χαρτί. 

Οι θηλυκοί κοριοί παράγουν από 1 έως 12 αυγά την ημέρα τα οποία είναι λευκά, 0,8 χιλ. και καλύπτονται από μια κολλώδη ουσία ώστε να προσκολλώνται σε οποιαδήποτε απομονωμένη επιφάνεια. Τα αυγά εκκολάπτονται για 6-17 ημέρες αναλόγως με τη θερμοκρασία που όσο μεγαλύτερη είναι τους ευνοεί και αμέσως αναζητούν αίμα για να τραφούν.

Ο κύκλος ζωής τους διαρκεί 12-18 μήνες και τα ενήλικα μέλη είναι ανθεκτικά, ώστε να μπορούν να επιζήσουν αρκετούς μήνες χωρίς τροφή.

κοριοί αντιμετώπιση

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με κοριούς στον χώρο σας;

Τηλεφωνικό Κέντρο για όλη την Ελλάδα

Συμπτώματα από τσίμπημα Κοριού

Οι κοριοί τσιμπάνε συνήθως τη νύχτα χωρίς να αποκλείεται να «επιτεθούν» και κατά τη διάρκεια της ημέρας εάν κάποιο άτομο βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου. Προτιμούν μέρη του σώματος που μένουν εκτεθειμένα ( Λαιμός, πρόσωπο, θώρακας, βραχίονες και χέρια).

Οι αντιδράσεις στο τσίμπημα του κοριού διαφέρουν από άτομο σε άτομο αναλόγως της ευαισθησίας του δέρματός τους. Τα σημάδια που μοιάζουν με μικρό πρήξιμο που προκαλεί φαγούρα, μπορεί να εμφανιστούν αμέσως μετά ή μετά από ημέρες. Γίνονται αντιληπτά από το γεγονός ότι συνήθως στο ίδιο σημείο του δέρματος, υπάρχουν τρία σημάδια που προκαλούν έντονη φαγούρα. Κάποια άτομα μπορεί να παρουσιάσουν και μεγάλα ερεθισμένα εξογκώματα. Τα εξογκώματα αυτά εξαφανίζονται σε λίγες ημέρες, αλλά σε άτομα με μεγάλη ευαισθησία μπορεί να παραμείνουν και για αρκετές εβδομάδες.

Δεν αποκλείεται δύο άτομα που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι το ένα να παρουσιάσει έντονα συμπτώματα από κοριούς και το άλλο να μην έχει κανένα σημάδι.

Ο έλεγχος των κοριών είναι αναγκαίος διότι προκαλεί έντονη ενόχληση από τη συνεχή επανάληψη των τσιμπημάτων. Οι κοριοί αντιμετωπίζονται με παρασιτοκτόνα αλλά τα οικιακά παρασιτοκτόνα σε σπρέι συχνά δεν μπορούν να τα εξαλείψουν λόγω της ανθεκτικότητας που έχουν αναπτύξει στα φάρμακα αυτά.

Μάλιστα οι προσπάθειες οικιακής απολύμανσης είναι ιδιαίτερα επίπονες καθώς απαιτούν καθαρισμό με ηλεκτρική σκούπα κάθε αντικειμένου που υπάρχει στο χώρο και με καυτό νερό κάθε αντικειμένου που μπορεί να πλυθεί, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται τα βαδιστικά αυτά έντομα να έχουν διαφύγει σε άλλο χώρο.

Επίσης η χρήση χημικών δεν ενδείκνυται για λόγους υγιεινής σε οικιακούς χώρους, διότι θα πρέπει να καλύψει μεγάλες επιφάνειες (στρώματα, κ.α) με τις οποίες έρχεται επίσης σε επαφή ο άνθρωπος.

Καταπολέμηση κοριών από τη Saneco

Η επαγγελματική αντιμετώπιση των κοριών από τη Saneco γίνεται με ειδικό εξοπλίσμο με φυσικό τρόπο χωρίς χρήση επικίνδυνων χημικών.

Οι τεχνικές που εφαρμόζουμε είναι:

Εφαρμογή cryonite: Το cryonite είναι μία νέα μέθοδος απεντόμωσης. Είναι φιλική προς το περιβάλλον, αφού δεν γίνετε χρήση χημικών. Η εξόντωση κοριών επιτυγχάνεται με τη χρήση ξηρού πάγου (-85°C) ο οποίος παράγεται από διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Η διαδικασία του "παγώματος” των εντόμων είναι εξαιρετικά γρήγορη και αποτελεσματική. Η μέθοδος ενδείκνυται για απεντομώσεις στρωμάτων, καναπέδων, ειδών ένδυσης, μηχανημάτων παραγωγής τροφίμων κ.ά. Ο χώρος δεν χρειάζεται να εκκενωθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως μετά την εφαρμογή.

Thermo-bug: Το Thermo Bug ανεβάζει τη θερμοκρασία του χώρου γύρω στους 55°C για να σκοτώσει τους κοριούς και τα αυγά τους. Η θερμότητα κυκλοφορεί σε όλο το χώρο και εισχωρεί σε κάθε ρωγμή αυξάνοντας τη θερμοκρασίας έτσι ώστε οι κοριοί να μην μπορούν να βρουν καταφύγιο πουθενά. Δεν χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα και δεν υπάρχουν υπολείμματα φαρμάκων, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών ή αλλεργικών αντιδράσεων.

Image