Accessibility Tools

Υπηρεσίες Καταπολέμησης Παρασίτων σε όλη την Ελλάδα
  • +30 2310 326 006
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατσαρίδες

καταπολέμηση κατσαρίδας

Κατσαρίδες

Υπάρχουν διαφόρων τύπων κατσαρίδες που διαβιούν στους αγρούς, σε αποθηκευτικούς χώρους και σε κτίρια.

Αποτελούν σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας αλλά και της επαγγελματικής φήμης εταιρειών όταν προσβάλλουν τους χώρους τους.

Αμερικάνικη Κατσαρίδα

American Cockroach (Periplaneta Americana)

Οι αμερικάνικες κατσαρίδες ζουν γενικά σε υγρά μέρη αλλά μπορούν να επιζήσουν και σε ξηρά εάν έχουν πρόσβαση στο νερό. Δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ψυχρές θερμοκρασίες και προτιμούν τις θερμοκρασίες γύρω στους 20C.

Οι αμερικάνικες κατσαρίδες ποικίλουν σε μήκος από 2,7 έως 5,5 εκ. Έχουν επίπεδο ωοειδές σχήμα, ακανθώδη πόδια και μακριές κεραίες καθώς και φτερά καφεκόκκινου χρώματος. Οι νύμφες δεν διαθέτουν φτερά και τρέχουν πολύ γρήγορα. Οι ενήλικες κατσαρίδες επιβιώνουν χωρίς τροφή έως και τρεις μήνες και για ένα μήνα χωρίς νερό.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας κρύβονται και αναζητούν τροφή τη νύχτα. Διαβιούν σε υπονόμους, σωληνώσεις και υπόγεια. Οι θηλυκές κατσαρίδες παράγουν θήκες αυγών τις οποίες κουβαλούν κάτω από τη κοιλιά τους για δύο περίπου ημέρες και εναποθέτουν σε διάφορα απομακρυσμένα σημεία. Ζουν περίπου ένα χρόνο γενούν περίπου 150 αυγά.

αμερικάνικη κατσαρίδα αντιμετώπιση

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με κατσαρίδες στον χώρο σας;

Τηλεφωνικό Κέντρο για όλη την Ελλάδα

Γερμανική Κατσαρίδα

German Cockroach (Blattella Germanica)

Οι γερμανικές κατσαρίδες έχουν μικρότερο μέγεθος, (1,3 έως 1,7 εκ.), έχουν φτερά αλλά σπάνια πετούν. Τα αρσενικά έχουν καφέ ανοικτό χρώμα και είναι μεγαλύτερα σε μήκος από τα θηλυκά, τα οποία είναι πιο σκούρα στο χρώμα και πιο πλατιά. Οι νύμφες είναι μαύρου χρώματος και δεν διαθέτουν φτερά.

Οι γερμανικές κατσαρίδες θεωρούνται «οικιακές κατσαρίδες» καθώς διαβιούν σε σπίτια, διαμερίσματα, εστιατόρια, βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων, νοσοκομεία κ.ά. Προτιμούν κυρίως τις κουζίνες και τις τουαλέτες διότι έχουν μεγάλη ανάγκη από υγρασία. Χωρίς τροφή και νερό μπορεί να πεθάνουν σε δύο εβδομάδες αλλά μπορεί να επιζήσουν μέχρι και ένα μήνα μόνο με νερό. Είναι παμφάγες και πτωματοφάγες. Προτιμούν ιδιαίτερα τις αμυλούχες και ζαχαρούχες τροφές, τα λίπη, τα έλαια και το κρέας, αλλά εάν μείνουν χωρίς φαγητό εμφανίζουν έως και καννιβαλιστικές τάσεις.

Οι γερμανικές κατσαρίδες μετακινούνται κατά τους θερμούς θερινούς μήνες ομαδικά από ένα κτήριο σε ένα άλλο κτήριο ή άλλο διαμέρισμα. Το θηλυκό παράγει 30 με 48 αυγά που εκκολάπτονται μετά από ένα μήνα και αρχίζουν αμέσως να μεγαλώνουν. Η διάρκεια ζωής τους είναι 6-12 μήνες.

γερμανική κατσαρίδα καταπολέμηση

Ανατολική Κατσαρίδα

Oriental Cockroach (Blatta Orientalis)

Η ανατολική κατσαρίδα έχει γυαλιστερό καφέ ή μαύρο χρώμα και μήκος 2,7-3,4 εκ. Διαθέτει φτερά αλλά δεν μπορεί να πετάξει. Το χρώμα των νυμφών είναι πιο μαύρο από αυτό των ενηλίκων. Εμφανίζονται κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο.

Η κατηγορία αυτή προτιμά υγρά μέρη με οργανική ύλη που αποσυντίθεται και θεωρείται το πιο ακάθαρτο είδος οικοπαρασιτικών κατσαρίδων. Επειδή προτιμούν τις ψυχρότερες θερμοκρασίες βρίσκονται σε κρύα υπόγεια, σε ακατοίκητα κτήρια ή χώρους χωρίς θέρμανση και μετακινούνται μαζικά κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Η κάθε θηλυκή κατσαρίδα παράγει 16 αυγά που εκκολάπτονται για 60 ημέρες. Τα θηλυκά ζουν 1-6 μήνες και μπορούν να πεθάνουν εάν μείνουν χωρίς νερό μέσα σε δύο εβδομάδες και χωρίς τροφή για ένα μήνα.

ανατολική κατσαρίδα απεντόμωση

Έλεγχος κατσαρίδων από τη Saneco

Για πάνω από 23 χρόνια, η Saneco παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες ελέγχου κατσαρίδων στους πελάτες της. Όταν επικοινωνήσετε με τη Saneco σχετικά με πιθανό πρόβλημα κατσαρίδων, ένας τεχνικός μας θα σας επισκεφθεί και θα διεξαγάγει έναν εξαντλητικό έλεγχο των εγκαταστάσεων σας.

Οι τεχνικοί μας εκπαιδεύονται για να μπορούν να εντοπίσουν όλα τα σημεία όπου μπορούν να κάνουν φωλιές οι κατσαρίδες. Ο τεχνικός μας μπορεί επίσης να τοποθετήσει κολλώδεις παγίδες για τη συνεχή παρακολούθηση, καθώς οι κατσαρίδες είναι νυκτόβιες.

Εάν υπάρχουν κατσαρίδες στις εγκαταστάσεις σας, ο τεχνικός μας θα εντοπίσει τα είδη κατσαρίδων που υπάρχουν και θα σας συστήσει το καταλληλότερο σχέδιο θεραπείας.

Στο σχέδιο θεραπείας θα συνεκτιμηθούν διάφοροι παράγοντες, όπως:
• Τα είδη των κατσαρίδων που εντοπίστηκαν. 
• Το είδος των εγκαταστάσεων. (για παράδειγμα: μια εταιρία παραγωγής ή εμπορίας τροφίμων ή ενός διαμερίσματος)
• Οι κατάσταση των εγκαταστάσεων. 
• Η σοβαρότητα της προσβολής.

Ανάλογα με αυτούς τους παράγοντες, το σχέδιο θεραπείας μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία δολωματικών gel και φαρμάκων ψεκασμού ή και μη χημικών λύσεων που έχουν σχεδιαστεί για την εξάλειψη των κατσαρίδων.

Μετά την εφαρμογή μιας αρχικής θεραπείας, ο τεχνικός μας θα προγραμματίσει μια σειρά από επισκέψεις παρακολούθησης ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος.
Image