Accessibility Tools
Ο υποκαπνισμός (fumigation) των containers χρησιμοποιείται όταν αυτά μεταφέρουν προϊόντα όπως
δημητριακά, αλεύρι, βαμβακόσπορο, εκκοκκισμένο βαμβάκι, ξηρούς καρπούς, φασόλια κ.α.
Η αναγκαιότητα του υποκαπνισμού των containers προκύπτει από το πρωτόκολλο που ισχύει σε πολλές χώρες προκειμένου μαζί με τη μεταφορά των προϊόντων να μην εισέλθουν στη χώρα τους παράσιτα.
Ο υποκαπνισμός γίνεται με φωσφίνη (Ph3). Παγκοσμίως η φωσφίνη αποτελεί το υποκαπνιστικό με τη συχνότερη χρήση, ειδικά στην εφαρμογή απεντομώσεων αποθηκευμένων προϊόντων διατροφής διότι δεν αφήνει καθόλου υπολείμματα.
Η φωσφίνη χρησιμοποιείται για την εξολόθρευση εντόμων από το καλαμπόκι, το αραβόσιτο, τις ζωοτροφές, τη βρώμη, το σιτάρι, το ρύζι, τα φιστίκια, τους σπόρους γρασιδιού κ.ά.
Στα container μεταφοράς για εξαγόμενα προϊόντα ο υποκαπνισμός με φωσφίνη γίνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες και διαρκεί τουλάχιστον τρεις ημέρες. Περιλαμβάνει το σφράγισμα του container με προειδοποιητική πινακίδα και μετά την παρέλευση τριημέρου ο αερισμός του φορτίου πριν ταξιδεύσει.
Η Saneco μετά τον υποκαπνισμό, εκδίδει το σχετικό πιστοποιητικό που επιδεικνύεται κατά την έξοδο από τη χώρα.
Τηλεφωνικό Κέντρο για όλη την Ελλάδα
Σμύρνης 6, Τ.Κ. 55535
Πυλαία, Θεσσαλονίκη
+30 2310 689 224
+30 2310 689 054 (fax)
info@saneco.gr