Accessibility Tools
Ο υποκαπνισμός (fumigation) των αποθηκών εφαρμόζεται σε αποθήκες που φυλάσσουν
σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι, ρύζι, βαμβακόσπορο, αλεύρι και άλλα δημητριακά.
Στις αποθήκες με τρόφιμα αναπτύσσονται τρωκτικά, βαδιστικά και άλλα έντομα που προκαλούν ζημιά στα προϊόντα, υποβαθμίζουν την ποιότητά τους και μπορεί να οδηγήσουν σε δυσφήμιση του εμπορικού σήματος της εταιρείας. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις. Γι΄ αυτό, αποτελεί κοινή πρακτική όλων των μεγάλων εταιρειών αποθήκευσης, να προβαίνουν σε συστηματικό υποκαπνισμό των αποθηκών.
Ο υποκαπνισμός των χύδην αλλά και των συσκευασμένων προϊόντων γίνεται μόνο από ειδικούς στην καταπολέμηση των τρωκτικών και παρασίτων, διότι η χρήση της φωσφίνης εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για άτομα που δεν γνωρίζουν την κατάλληλη διαδικασία.
Ο υποκαπνισμός γίνεται αφού πρώτα επικαλυφθούν τα χύδην ή συσκευασμένα προϊόντα με αεροστεγή πλαστικά φύλλα ή σφραγιστεί αεροστεγώς ολόκληρη η αποθήκη.
Αναλόγως του μεγέθους της αποθήκης και του προϊόντος, τοποθετείται η αναγκαία ποσότητα φωσφίνης, ο χώρος σφραγίζεται με προειδοποιητικό σήμα και ανοίγει για εξαερισμό τρεις ημέρες αργότερα. Η φωσφίνη έχει την ικανότητα να σκοτώνει τα έντομα σε όλα τα στάδια ανάπτυξής τους σε δύο με τρεις ημέρες και τα τρωκτικά σε μια με δύο ημέρες.
Η Saneco, ειδική στον υποκαπνισμό των αποθηκών, εξασφαλίζει τέλειο αποτέλεσμα διότι διαθέτει άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και μεγάλη ομάδα τεχνικών που είναι σε θέση να απεντομώσει δεκάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα προϊόντων σε αποθήκες.
Τηλεφωνικό Κέντρο για όλη την Ελλάδα
Σμύρνης 6, Τ.Κ. 55535
Πυλαία, Θεσσαλονίκη
+30 2310 689 224
+30 2310 689 054 (fax)
info@saneco.gr