Accessibility Tools

Υπηρεσίες Καταπολέμησης Παρασίτων σε όλη την Ελλάδα

Gtranslate

  • +30 2310 326 006
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τι είναι ο Υποκαπνισμός (Fumigation)

καταπολέμηση εντόμων σε σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι κ.α. με υποκαπνισμό fumigation - εφαρμογή

Τι είναι ο Υποκαπνισμός (Fumigation)

Ο υποκαπνισμός (fumigation) είναι μια ειδική διαδικασία για την προστασία των σιτηρών και άλλων προϊόντων που χρησιμοποιείται για να καταπολεμήσει τα έντομα που αναπτύσσονται μέσα και έξω από το προϊόν σε όλες τις φάσεις της ζωής τους (αυγό, προνύμφη, νύμφη, ενήλικο).

Διαβάστε περισσότερα για την διαδικασία εφαρμογής του υποκαπνισμού Αποθηκών - Containers - Silo από την Saneco

Ο υποκαπνισμός κατά τη διαδικασία της εφαρμογής του περιλαμβάνει την επεξεργασία του εμπορεύματος μέσα σε αεροστεγές περίβλημα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αναλόγως του προϊόντος, προκειμένου να καταπολεμήσει τους επιβλαβείς οργανισμούς χωρίς να αφήσει κανένα υπόλειμμα.

Σημαντικό πλεονέκτημα του υποκαπνισμού είναι ότι σε αντίθεση με τον ψεκασμό με εντομοκτόνα επαφής, αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή χωρίς παρατεταμένη υπολειμματική αντίδραση.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικούς τύπους αποθήκευσης και λόγω της ευελιξίας στην εφαρμογή του, καθώς διεισδύει γρήγορα και εύκολα σε αποθηκευμένα προϊόντα, θεωρείται εξαιρετική τεχνική για την προστασία τους.

Σημαντικό είναι ότι έχει και ταχεία τοξικότητα των χημικών ουσιών στα παράσιτα, ώστε άμεσα να τα εξολοθρεύσει.

Ο υποκαπνισμός σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μολυσμένα προϊόντα χωρίς επιπρόσθετες εργασίες. Το μόνο μειονέκτημά του είναι ότι η δράση του δεν είναι   μακράς διάρκειας, με αποτέλεσμα ένα υποκαπνισμένο προϊόν εάν δεν προστατευθεί σωστά και αν δεν ληφθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα, να επαναμολυνθεί.

Ο υποκαπνισμός χρησιμοποιείται όταν διάφορα έντομα μολύνουν και αλλοιώσουν αποθηκευμένα προϊόντα. Επιπλέον η δραστηριότητα των εντόμων αυτών στους σπόρους μπορεί να παράγει θερμότητα και υγρασία που ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων και συμβάλλουν επιπλέον στην υποβάθμιση του προϊόντος  ή οδηγούν στη βλάστηση και στην αχρήστευσή του.

προστασία των σιτηρών και άλλων προϊόντων από έντομα - υποκαπνισμός - fumigation

Στη Saneco εργάζονται υποκαπνιστές με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση, οι οποίοι είναι σε θέση να εφαρμόζουν κάθε είδους υποκαπνισμό, αναλόγως με το προϊόν.

Τηλεφωνικό Κέντρο για όλη την Ελλάδα

Ο ρόλος της Φωσφίνης

Ο υποκαπνισμός κατά κανόνα γίνεται με φωσφίνη (Ph3). Παγκοσμίως η φωσφίνη αποτελεί το υποκαπνιστικό με τη συχνότερη χρήση, ειδικά στην εφαρμογή απεντομώσεων αποθηκευμένων προϊόντων διατροφής διότι δεν αφήνει καθόλου υπολείμματα.

Η φωσφίνη χρησιμοποιείται για την εξολόθρευση εντόμων από το καλαμπόκι, το αραβόσιτο, τις ζωοτροφές, τη βρώμη, το σιτάρι, το ρύζι, τα φιστίκια, τους σπόρους γρασιδιού κ.ά.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε χώρους συγκέντρωσης επεξεργασμένων τροφίμων, εφόσον είναι συσκευασμένα και το υπόλειμμα της φωσφίνης κατά την εφαρμογή του υποκαπνισμού δεν έρχεται σε επαφή με το προϊόν.

Η καθαρή φωσφίνη (PH3) είναι δηλητήριο θανατηφόρο για τα έντομα. Δρα καταστρεπτικά πάνω στον κυτταρικό μεταβολισμό τους, δια μέσω μόνο του αναπνευστικού συστήματος. Οι τιμές της μέγιστης επιτρεπτής συγκέντρωσης φωσφίνης είναι επίσημα καθορισμένες. Στον άνθρωπο, σε χαμηλές συγκεντρώσεις ο οργανισμός αρδανοποιεί τη φωσφίνη. Δεν κινδυνεύει απο χρόνια δηλητηρίαση.

Οι εργασίες υποκαπνισμού γίνονται αποκλειστικά από διαπιστευμένα συνεργεία, σε ελεγχόμενες συνθήκες ασφαλείας, με κατάλληλη στολή ατομικής προστασίας και με φυσική παρουσία γεωπόνου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο χώρος θεραπείας σφραγίζεται και τοποθετείται ειδική απαγορευτική σήμανση. Στο κτίριο δεν πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι και κατοικίδια ζώα. Το σφράγισμα διαρκεί 3-7 ημέρες αναλόγως της ποσότητας φωσφίνης που χρησιμοποιήθηκε και των θερμοκρασιών, ενώ λαμβάνονται μέτρα ώστε να μην επηρεάζονται και παρακείμενοι χώροι στους οποίους δεν πρέπει να παραμένουν εργαζόμενοι.

Η φωσφίνη μπορεί να οξειδώσει μέταλλα όπως ο χρυσός, το ασήμι, ο χαλκός, ο μπρούτζος, ειδικά κάτω από συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και υγρασίας.

Η Saneco πραγματοποιεί μονώσεις με φύλλο πολυαιθυλενίου για την προστασία ηλεκτρικών συσκευών και την κάλυψη ηλεκτρικών πινάκων, πριζών, διακοπτών και άλλων ευαίσθητων αντικειμένων για την προστασία τους από την διάβρωση.

Image