Accessibility Tools

Υπηρεσίες Καταπολέμησης Παρασίτων σε όλη την Ελλάδα

Gtranslate

  • +30 2310 326 006
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιομηχανίες Τροφίμων

παράσιτα σε βιομηχανίες τροφίμων - απεντόμωση

Βιομηχανίες Τροφίμων

Στις βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων και ποτών, η μη εφαρμογή ενός προγράμματος ολοκληρωμένου ελέγχου των παρασίτων, μπορεί να έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις από την απώλεια αποθεμάτων και προϊόντων, την ανάκληση προϊόντων, την καταστροφή του εξοπλισμού. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θέτει σε κίνδυνο το όνομα και τη φήμη της ίδιας της εταιρείας, μπορεί να οδηγήσει σε δικαστικές περιπέτειες και να φτάσει έως και το κλείσιμό της.

Τη Saneco εμπιστεύονται πολλές από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων στην Ελλάδα. Ο έλεγχος των παρασίτων στις εγκαταστάσεις τους υπόκειται σε ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για την πρόληψη της μόλυνσης από παράσιτα, τη διατήρηση της υγιεινής και τη συνεχή τεκμηρίωση ότι εφαρμόζονται οι ορθές πρακτικές παρασκευής και επεξεργασίας τροφίμων.

καταπολέμηση παρασίτων σε βιομηχανίες τροφίμων

Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων

Η Saneco εφαρμόζει πιστοποιημένο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων στις βιομηχανίες τροφίμων.

  • 24ωρη εξυπηρέτηση των εταιρειών – πελατών, από άκρως εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο διενεργεί την επιθεώρηση, την ταυτοποίηση και τη θεραπεία του προβλήματος.
  • Εφαρμόζει μεθόδους ελέγχου χωρίς χημικά που είναι κατάλληλες ειδικά για τη βιομηχανία παραγωγής τροφίμων. Επίσης, προϊόντα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και παγίδες παρακολούθησης εντόμων για την ανίχνευση ενδείξεων δραστηριότητας ώστε το πρόβλημα να κατασταλεί ακαριαία.
  • Με το σύστημα online - Reporting οι ίδιες οι βιομηχανίες έχουν σε πραγματικό χρόνο ενημέρωσης για όλες τις ενέργειες θεραπείας του προβλήματος και τα αποτελέσματά τους. Πιστοποιούνται δε για τον έλεγχο των παρασίτων με ορθές πρακτικές.
  • Η Saneco γνωρίζει τις ειδικές απαιτήσεις τεκμηρίωσης για τα πρότυπα και τη νομοθεσία για τα τρόφιμα, όπως η διατήρηση κατόψεων όλων των σταθμών δόλωσης, τα αρχεία παρακολούθησης, τα αρχεία εκπαίδευσης του προσωπικού, το καθεστώς παρακολούθησης κ.α και τα εφαρμόζει σχολαστικά διασφαλίζοντας τον πελάτη.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με Παράσιτα στην Βιομηχανία σας;

Τηλεφωνικό Κέντρο για όλη την Ελλάδα

Παράσιτα των Βιομηχανιών Τροφίμων

Τα παράσιτα προτιμούν τις βιομηχανίες τροφίμων καθώς προσελκύονται από τις οσμές και τον φωτισμό και λόγω της αφθονίας τροφής, νερού, καλής θερμοκρασίας και αποφυγής των θηρευτών τους. Εισέρχονται στα κτίρια από αφύλακτα σημεία (χαραμάδες, ρωγμές, υδρορροές, παράθυρα, αποχετεύσεις κ.α). Επίσης, μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού, μέσω των πρώτων υλών ή των υλικών συσκευασίας.

Τα πιο συνηθισμένα παράσιτα των βιομηχανιών τροφίμων, αναλόγως του παραγόμενου προϊόντος, είναι τα τρωκτικά, τα έντομα αποθηκών, οι κατσαρίδες και οι μύγες.

Το διεθνές νομοθετικό πλαίσιο για την επεξεργασία τροφίμων είναι ιδιαίτερα αυστηρό στον τομέα εξάλειψης των παρασίτων, διότι μεταφέρουν πλήθος ασθενειών (βακτηριδίων, ιών, πρωτόζωων και των ελμινθιών) στον άνθρωπο. Επιμόλυνση μπορεί να προκληθεί από τα περιττώματα, τα νεκρά παράσιτα, το τρίχωμα τα φτερά και το υλικό φωλιάσματος.

Η ύπαρξη παρασίτων στη βιομηχανία παραγωγής τροφίμων μπορεί να βλάψει τον καταναλωτή, τους εργαζόμενους. Προκαλεί φθορά των πρώτων υλών, των τελικών προϊόντων, των συσκευασιών και των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στα κτίρια της βιομηχανίας τροφίμων αλλά και στην αλυσίδα εφοδιασμού πρέπει: Να ελέγχονται και να εντοπίζονται τα σημεία εισόδου παρασίτων, να λαμβάνονται ειδικά εγκεκριμένα μέτρα θεραπείας που δεν προσβάλλουν τα τρόφιμα και να παρακολουθείται διαρκώς η αποτελεσματικότητα των μέτρων. Τα μέτρα θα πρέπει να επανεξετάζονται περιοδικά και σε κάθε στάδιο αλλαγής στη λειτουργία της επιχείρησης.

Image